Donnerstag, 4. September 2008

maltinukai su porais

bulviu
500 gr. maltos kiaulienos
kiausinis
malti dziuveseliai
prieskoniai
3 ilgi stori porai
2-3 saukstai grietines
petrazoliu
svogunu laisku
nuskutam bulves ir sudeje i puoda uzverdame. Tada imames poru. Nupjaunam saknis ir perpjaunam ten kur prasiskiria paskutinis lapas. Ipjaunam isilgai poro per keleta lapu, praskleidziam lapus ir perliejam juos vandeniu, kad isbegtu zemes, jei ju ten yra. Isorini lapa ismetam, kitus suspaudziam vel i pirmykste padeti, nupurtom vandeni ir supjaustom griezineliais. Taip padarom ir su likusiais porais. Nupjautas zalias virsuneles neismetam, nuimam keleta lapu, nes seni lapai buna apmedeje, paliekame grazu viduriuka, kuri irgi supjaustome griezineliais. Uzverdame puoda su vandeniu ir ten sumetame tuos porus, ipilame siek tiek druskos. Tada imames mesos. Uzkaiciam keptuveje riebalus. I mesa imusame kiausini, iberiame siek tiek dziuveseliu, prieskoniu ir kepame maltinukus. Kai isverda bulves, buna isvire ir porai. Nupilame vandeni nuo ju, idedame grietines, smulkiai supjaustytu petrazoliu bei svogunu laisku ir uzverdame.
Labai skanu, kai bulves sakute leksteje sutrinam, uzdedam poru padazo ant ju ir sumaisome ir prie to valgome maltinukus.

Keine Kommentare: