Donnerstag, 4. September 2008

Salieru salotos

300 g salieru sakniavaisiu
200 g rugstoku obuoliu
2 saukstai citrinu sulciu
50 g gliaudytu graikiniu riesutu
150 g majonezo
~3 saukstus grietineles
Ziupsnelis druskos ir cukraus
Salieru sakniastiebiai nulupami, nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi plonais siaudeliais.Obuoliai nulupami, isimami seklalizdziai ir taip pat kaip salierai, pjaustomi siaudeliais. Obuoliai su salierais gerai ismaisomi ir tuoj pat apslakstomi citrinu sultimis, kad nepatamsetu. Pasudoma ir mazdaug val. dedami i saldytuva. Riesutai sukapojami ir dedami i salotas. Supilamas majonezas, grietinele. Uztaisoma druska ir cukrumi. Patiekiama su balta skrudinta duona. Vietoje graikiniu riesutu ir majonezo padazo galima daryti 150 g grietines, ishsuktos su 1-2 sauksteliais garstyciu padaza. Jis maziau kaloringas. Salierus ir obuolius galima tarkuoti burokine tarka - taip greiciau, bet graziau siaudeliais.

Autorius nežinomas

Keine Kommentare: