Dienstag, 26. August 2008

Baklazanu plovas

Produktai:
1 stikline ryziu
1 didelis svogunas
1/4 stiklines alyvu aliejaus
1-2 pomidorai
2 baklazanai
dziovintos metos
0,5-1 saukstas cukraus
druska

Gaminimas
Pries valanda ryzius supilam i kiaurasamti ir nuplikom karstu vandeniu. Susmulkintus svogunus apkepinam nedideliame kiekyje aliejaus, veliau sudedam tarkuotus pomidorus ir kepam kol nebeliks pomidoru skyscio. Sukratom anksciau nuplikytus ryzius, uzpilam karstu vandeniu(2 stiklines), iberiam 1/2arbatinio saukstelio druskos ir ant letos ugnies isverdam. Tuo tarpu supjaustom baklazanus(as ju nelupu) cukraus gabaliuko dydziu ir sudedam 10 min. i sudyta vandeni. Nusausine baklazanus apkepinam likusiame aliejuje, kol paraus.Dedam baklazanus i ryzius, pridedam gausiai sutrintu metu, juoduju pipiru, cukraus (1/2-1 sauksta) ir gerai ismaisius paliekam pailseti apie 15 min, po to vel ismaisom. Valgom salta, kaip uzkandi, tiks prie grilio patiekalu, nes nera baimes, kad "atsals".



Saltinis: Kobryte

Keine Kommentare: