Sonntag, 31. August 2008

Pica

Picos pagrindui :
1 pokelis varškės
4-5 šaukštai miltų
1 kiaušinis
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
2-3 šaukštai aliejaus
druskos pagal reikalą
Picos įdarui:
2-3 burokine tarka sutarkuotos morkos
1 didesnis svogūnas
400 g. faršo (kaiulienos, naminio ar vištienos)
150 g. tarkuoto fermentinio sūrio
pomidorų padažo
Visus picos pagrindui skirtus produktus sudedame į dubenį ir gerai išminkome. Iš to ką gavome formuojame apvalų paplotį, dedame jį ant picos kepimo formos ir pirštais išskleidžiame iki reikiamo dydžio. Pagrindo storis turi likti apie 7 mm.
Toliau ruošiame įdarą. Tam faršą sudedame į įkaitintą keptuvę ir troškiname, kol pradeda ruduoti, beriame morkas ir svogūną ir kepame kol morkos išskiria spalvą, viską barstome norimais prieskoniais.
Kol ruošiamas įdaras picos pagrindą galima dėti kepti (5 min.), tada jis būna storesnis.Jeigu įdaras labai riebus riebalus nupilkite, o keptą faršą ir morkas paskleiskite ant pagrindo. Ant viršaus galima išdėlioti griėžinėliais pjaustyto marinuoto agurko, pomidorošparaginių pupelių ir kt.(labai tinka ir apkepti pievagrybiai), viršų barstykite tarkuotu sūriu ir kepkite karštoje orkaitėje dar 10 minučių jeigu pagrindas jau apkeptas arba 15 min. jeigu pagrindas dar nekeptas. Patiekiant valgyti viršų papuošti pomidorų padažu ir žalumynais.
Skanaus!

Tai gana skanus patiekas ir save pamaloninti, ir svečius pradžiuginti. Valgomas iš didelių lėkščių ir užgeriamas tinkamu vynu tampa ypač patrauklus. Jį gaminant veikite ryžtingai ir negailėkite išradingumo- kiekvieną kartą mėgausitės vis kitokia pica.

Šaltinis>Marija

Keine Kommentare: