Sonntag, 31. August 2008

Bangelės/Donau Welle

Tešlai:
250 gr margarino
200 gr cukraus
1 pokelis vanilininio cukraus
žiupsnelis druskos
5 kiaušiniai
375 gr miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai kakavos
1 šaukštas pieno
2-3 stiklainiai vyšnių
įdarui:
250 gr sviesto
1 pokelio vanilinio pudingo
100 gr cukraus
500 ml pieno
Užpilui:
250-300 gr juodo šokolado
2-2,5 šaukštų aliejaus arba grietineles
250 gr margarino gerai išsukti, po truputi įsukti 200 gr cukraus, 1 pokelį vanilininio cukraus, žiupsnelį druskos ir plakti kol susidarys vientisa mase. Po to sukant įdėti po viena 5 kiaušinius ir kiekviena sukti apie puse minutės. 375 gr miltų sumaišyti su 3 šaukšteliais kepimo miltelių ir po turputi sudėti į tešlą. 2/3 tešlos supilamį skardą (30x40 cm ir kuo aukštesnė(4-5 cm), jei turite, tai geriau su rėmeliu kepti), o į likusią tešlą įmaišyti 3 šaukštelius kakavos ir 1 šaukštą pieno, bei paskirstyti ant šviesios tešlos( galima daryti ir kletskus). 2-3 Stiklainius vyšnių nuvarvinti ir vyšnias paskirstyti ant tešlos. Kepti 180-200°C/35-40 min.\r\nTuo tarpu išsukame minkštai 250 gr sviesto. Iš 1 pakelio vanilinio pudingo, 100 gr cukraus ir 500 ml pieno išverdame pudingą ( geriau mikrobanginej, nes ten neprisvyla), šiek tiek atvėsiname, vis pamaišydami ir po to šaukštas po šaukšto imaišome į minkštą sviestą. Galima palaukti, kol iškepęs pyragas atvės, bet aš iškart užpilu tą pudingo kremą ant viršaus ir tada palaukiu, kol atvės. Tuo tarpu išlydom apie 250-300 gr juodo šokolado su 2-2,5 šaukštu aliejaus ir sustingus pudingo kremui užpilam ant pyrago. Galima pagražinti perbraukiant su šakute . šokoladas turi galų gale būti ne kietas, o kreminis, nes ji reikia pjaustyti, todėl ir reikia į jį pilti aliejaus arba grietineles. Būna pirkti ir specialaus kreminio pjaustomo šokolado tortams.
Šaltinis>Lijana

Tiesiog nuodėmiškai skanus

Keine Kommentare: