Dienstag, 26. August 2008

Duona su prieskoninemis zolelemis

Produktai: 30 g mieliu,
1/4 l drungno vandens,
250 g varskes,
30 g sviesto,
1 arb.s. druskos su prieskoniais(as pilu prieskonines dziovintas zoleles),
2 valg.s. smulkiai sukapotu petrazoliu,
2 valg.s. kmynu,
1 valg.s. keptu rop.svogunu (nebutinai),
1 kiausinis,
300-350 g kvietiniu miltu,
margarino skardai istepti.

Gaminimas
Mieles istirpdyti 1/8 l drungno vandens, iberti 1 arb. sauksteli cukraus ir 10 min. pastatyti nuosaliau. Mieliu misini gerai isminkyti su kitais teslos ingridientais.
Uzdengta tesla kildinti siltoje vietoje, kol jos turis padides 2 kartus. Dar karta paminkyti ir suformuoti pailga kepala.
Riebalais istepti 25cm ilgio staciakampe kepimo forma, i ja ideti kepala, uzdengti ir dar truputi pakildinti. Kepimo forma padeti ant auksciausios orkaites lentynos. Kepti is anksto ikaitintoje orkaiteje 40-50 min. 200*C temperaturoje. Kita kepimo skarda, padeta orkaites apacioje, ipilti puodeli vandens.

Patarimas:
Iki kepimo pabaigos likus 5 min. duona papildomai galite aptepti aliejumi, i kuri imaisykite druska ir prieskonines dziovintas zoleles.


Saltinis: kristulis

Keine Kommentare: