Dienstag, 26. August 2008

Bananai brendyje

Produktai:
25 g sviesto
1 saukstas rudojo cukraus
1 saukstas citrinu sulciu
1 bananas
30 ml brendzio
Citrinos griezineliu (papuosimui)
Plakta grietinele arba ledai.

Gaminimas
I keptuve sudeti sviesta, cukru, supilti citrinu sultis. Kaitinti ant silpnos ugnies, nuolat maisant, kol sviestas ir cukrus istirps. Bananus nulupti ir perpjauti isilgai. Bananus sudeti i sviesto - cukraus misini ir keleta minuciu pakepti. Bananus nuolat reikia slakstyti ten esama karamele. Atskiroje keptuveje supilti brendi ir siek tiek pakaitint, kad susiltu. Tuomet brendi uzdegti ir leisti liepsnai paciai uzgesti. Bananus uzpilti brendziu, papuosti citrinos griezineliais ir jei patinka, patiekti su plakta grietinele ar ledais.
Patarimas:
brendi uzdegti galima ir ant deserto, bet elkites labai atsargia

Keine Kommentare: