Dienstag, 26. August 2008

Duona su kumpiu

Produktai: 350 g kvietiniu miltu,
150 g ruginiu miltu,
40 g mieliu,
1/8 l apysilcio pieno,
1 ziupsnelis cukraus,
100 g vytinto arba salto rukymo kumpio,
1-2 valg.s. kmynu,
1/2 arb.s. druskos,
40 g sviesto,
1 kiausinis,
1 kiausinio trynys.
Aptepimui: pieno.
Uzbarstymui: 1 arb.s. aviziniu dribsniu.

Gaminimas
Miltus supilti i dubeni. Per viduri padaryti idubima, ipilti mieliu, sumaisytu su 5 valg.s. apysilcio pieno ir ziupsneliu cukraus. 10-15 min. pastatyti i sali, kad pakiltu. Kumpi supjaustyti labai mazais kubeliais, sudeti i miltus kartu su likusiu apysilciu pienu, prieskoniais, smulkiai supjaustytu kamb. temperaturos sviestu, kiausiniu ir kiausinio tryniu ir labai gerai ir intensyviai ismaisyti tesla. Tesla 30 min. palaikyti siltoje vietoje, kad pakiltu. Tesla, ant miltais pabarstyto pagrindo suformuoti i ritini ir suteikti jam ziedo pavidala. Ideti i kepimo popieriumi ar aliuminio folija isklota kepimo skarda. 15-20 min. dar karta palaikyti, kad tesla pakiltu. Kepini aptepti pienu, pabarstyti avizu dribsniais ir juos lengvai paspausti. Duona ideti i isanksto ikaitinta orkaite ir kepti 20-25 min. 220*C temperaturoje.

Patarimas:
Duona tampa ypac traski, jeigu pries baigiant kepti apslakstoma vandeniu.


Saltinis: kristulis

Keine Kommentare: