Dienstag, 26. August 2008

Įdaryti agurkai

Produktai:
Ilgas agurkas arba 4 paprasti daržiniai
300g faršo
indelis varškės arba viena vakarykštė bandelė
druska, pipirai, paprikos milteliai, krapų kelios šakelės, citrinos sulčių
1 kiaušinio baltymas (daugiau gaminant - visas kiaušinis)
pusė stiklines sultinio arba jo neturint ir vandens
šaukštas sviesto

Gaminimas
Agurką nulupti, išilgai perpiauti, išskuobti sėklas. Faršą suminkyti su varške ar išmirkyta bandele, sudėti prieskonius bei smulkiai supiaustytą krapą, įmaišyti išplaktą baltymą (atseit būsią puriau), viską sudėti į agurkų laivelius. Sviestu ištepti apkepo formą, sudėti agurkus, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti orkaitėje 25 min.


Patarimas:
Vokiečiai valgo agurkus ir šiltai paruoštus, čionai tik vienas pavyzdys

Saltinis: Amalia

Keine Kommentare: