Freitag, 29. August 2008

Troškinti agurkai kaimiškai

Produktai: 1 kg agurkų
šaukštas sviesto
pusė stiklinės grietinės
miltų padažui sutirštinti
smulkiai piaustytų krapų pagal skonį, druskos
Grietinės nemėgstantiems:
vietoj jos pusė stiklinės vandens, priedo 50g rūkytos šoninės, mažas svogūnėlis, cukraus, citrinos sulčių pagal skonį

Gaminimas
Agurkus nulupti, išimti sėklas, supiaustyti apie 3cm dydžio gabaliukais, pakepinti svieste, kol paleis sultis, sudėti druską ir grietinę, 10 min. troškinti ant silpnos ugnies, maišant suberti miltus, pakaitinti, kol sutirštės, pabaigoje suberti krapus.
Arba darant be grietinės pirmiau pakepinti supiaustytą kubeliais šoninę ir svogūną, tada sudėti taip pat paruoštus agurkus, pakaitinti, supilti vandenį, paskaninti cukrum bei citrinos sultim ar actu, sutirštinti miltais.

Patarimas:
Senoviškas vokiečių šeimininkių agurkų receptas. Kaip man paaiškino, sunaikinti peraugusiems agurkams


Saltinis: Amalia

Keine Kommentare: