Freitag, 29. August 2008

Su pomidorais troskintos cukinijos

Produktai: 1 nedidele cukinija
4-5 pomidorai
60 g sviesto
100 g fermentinio surio
cukrus
druska
pipirai

Gaminimas
Cukinija nulupame, supjaustome nedideliais gabaleliais.
i puoda, skirta troskinimui, ipilame 1,5 stiklines vandens, iberiame druskos, sudedame sviesta, cukinijos gabalelius ir troskiname, kol cukinija suminksteja. Sudedame skiltelemis supjaustytus pomidorus. Troskiname dar 10 min. Tada suberiame cukru, tarkuota fermentini suri ir gerai ismaisome.

Patarimas:
Jei norime, kad cukinijos gabaleliai nesuvirtu, pries troskindami galime juos pamerkti i parugstinta vandeni. Taip troskinta cukinija gali buti valgoma kaip atskiras patiekalas arba patiekiama prie virtos mesos ir bulviu.


Saltinis: Eglute

Keine Kommentare: