Sonntag, 31. August 2008

graikiškų riešutų pyragas

Tešlai
160 gr sviesto
150 gr cukraus
1 kiaušinis
truputi druskos
300 gr miltų
įdarui:
20 gr sviesto
300 gr cukraus
200 ml grietinėlės
250 gr graikiškų riešutų
šaukstas medaus
Tešlai sumaišome 160 gr sviesto, 150 gr cukraus, 1 kiaušinį, truputi druskos, 300 gr miltų ir padedame į šaldytuvą valandai laiko.Tuo tarpu ruošiame idarą: ištirpinam 20 gr sviesto, supilam 300 gr cukraus, 200 ml grietinėlės, užvirti ir maišyti tol, kol masė bus gan tiršta ir pradės kibti prie dugno, bet ne ilgiau nei 15-20 min. . Tada suberiame 250 gr graikiškų riešutų ir įdedame šaukštą medaus.Apvalios skardos dugną ir krastus išklojame atšaldyta tešla, ant viršaus pilame įdara ir kepame apie 30-40 min/200°C, kol pyrago paviršius gražiai paruduos.
Išsikepkite ir nenusivilsite!

Šaltinis>Rimute

Keine Kommentare: